Открити са 250 варела в районите Искър, Панчарево и КремиковциЕкипи на

...
Открити са 250 варела в районите Искър, Панчарево и КремиковциЕкипи на
Коментари Харесай

Собственик на строителна фирма е задържан за разхвърляните из София варели с химикали

Открити са 250 варела в районите " Искър ", " Панчарево " и " Кремиковци "

Екипи на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - София и Осмо районно ръководство на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) са открили 250 изхвърлени варела с химикали. Проверката е направена след сигнали за нерегламентирано замърсяване в регионите " Искър ", " Панчарево " и " Кремиковци ".

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). В инспекцията са взели участие и чиновници на Столичната община, Столичния инспекторат, Столичната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и представители на районните администрации.

На четири разнообразни места в региона на " Искър " са открити 125 варела, в два парцела в " Панчарево " са открити 42 варела, а в " Кремиковци " - 83, прецизират от ведомството. Някои от варелите са с нарушена целокупност и неразбираемо наличие. Част от съдовете са с етикети, сигнализиращи за химични субстанции, рискови за индивида и околната среда, показват от Министерство на околната среда и водите.

" Някои от тях са с нарушен етикет, в нечетливо положение или въобще липсва подобен. С цел определяне на наличието на варелите, както и сходството с поставените на част от тях етикети, от Столична дирекция на вътрешните работи са взети проби за разбор ", обясниха още от министерството.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда прецизираха за Българска телеграфна агенция, че в интервала 7-9 септември в инспекцията са постъпили три сигнала. Те са били за нерегламентирано изхвърлени боклуци в разнообразни столични квартали. От специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда – София са осъществени инспекции на терен в интервала още на 7 септември, като са траяли до 16 септември, показаха от инспекцията.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда – София са дадени наставления на районните администрации да се подхващат ограничения по обезопасяване и разчистване на засегнатите места. Замърсените терени са оградени с предпазни ленти. В резултат на дадените наставления, е подхванато транспортиране на 95 от варелите на площадка, отговаряща на условията за предпазване, осведомят също от Министерство на околната среда и водите.

От там показват, че продължава премахването на останалите варели. На местата, където са открити разливи, ще бъдат взети почвени проби от чиновници на Изпълнителната организация по околна среда, акцентират от Министерство на околната среда и водите. Регионална инспекция за опазване на околната среда – София ще извърши следващ надзор. Ако има несъблюдение на дадените наставления, на районните администрации ще бъдат наложени наказания, означават от Министерство на околната среда и водите.

За Българска телеграфна агенция от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха през днешния ден, че притежател на строителна компания в София е задържан заради нерегламентирано изхвърляне на боклуци. Работата по случая е почнала преди към 10 дни, когато в полицията е постъпил сигнал за огромно количество варели с неразбираемо наличие, оставени край село Бусманци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР